Thursday, 25 April 2013

HeLLo hELLo HeLLO BuDdYz I'M BaCk!!!

Bismillahirramanirrahim........


Assalamualaikum.....
Holla buddyz!! i'm back!! fuh...ak xtaw la angin aper yang sampuk ak mlm ni sampai aku terdetik nk update blog ni.... da lebih 5 bulan ak jugak ak menyepi dari arena penulisan ni....(cet! ayat pon tunggang langgang da,....arghh! lantak la...asal jadi suda...ke guaner??) ngee..so korang semua aper khabar yer?? hurm...hurm..hurm....da lamer sangat la yg amat menyepi ni kan smapi xtaw nk start story morry dr aner.....hahhaha...okeh...meh ak start....

KeNaPa AkU Da LaMa SaNgAt MeNyEpI?

okeh....5 bulan yg lepas, aku sem 3....then sem 3 adalah sem pertama ak tinggal kat rumah sewa....al-maklumla, first time duk umah sewa ni macam2 la dugaan, nak biasakan diri la katerkan...nak kater xngam ngan dax umah tu takder la sebab housemate ak semua coursemate ak...so kitaowg da mcm serasi la, yg peliknyer masalah lain pulak yg timbul....korang nak taw x, lam sem3 sahaja kitaowang berpindah 2 kali taw....fuh!! al-kisahnyer bermula mcm ni......pertama kali kitaowang pindah sebab bimbang n aser xselamat....rumah tu rumah taman taw, kawasan perumahan baru la jugak....then blakang umah kitaowg tu ader kerja2 pembinaan cm umah kedai gitu la...biler da nmernyer pon kawasan pembinaan, of course la rmy mat2 indon ke melayu ke bangla ke yg wat kejer2 tu tinggal kat2 area tu..... nak dijadikan cerita, hampir tiap malam jugak la diaowng ni duk kacau rumah anak dara kat kawasan taman tu, diaowg suker ketuk tingkap bilik belakang pas kul 2-3 pagi....kebetulan pulak, aku yg duk bilik belakang time tu...adoyai....seriyau tol.....kalau lampu bilik ak ni nyala haa...dye datang la mengacau....kadang2 lau ak bengang sangat ak ketuk jer grill tingkap tu ngan kayu hoki ak...lingtang pukang gakj r mamat2 senget tu...adoyai.....dye nak aper seyh....ak pon xfaham,....bukan tu jer, barang2 yg tertinggal kat luar rumah pon boleh hilang jugak....da mcm2 benda da yg hilang sampai satu tahap tu ak ngan housemate ak decide nk pindah...aner tahan seyh lau da main kacau2 ngan hilang barang segala cmtu....so, kitaowg pon pindah la..2bulan jer kitaowng tinggal kat umh sewa makcik psyco tu, sorry yer, ak pnggil makcik tu psyco sbb dyer penyewa yg agak tidak bertauliah la senang citer, dyer tu cikgu sekola menengah, muda lg..tp ak tetap nk pnggil makcik walaupon dyer desak kitaowg pnggil dye puan..hahax.. bnda kcik pon xleh nk handle, yg xleh blah guna wet deposit kitaowg untuk keperluan peribadi....biler nk mintak balik, mcm2 alasan pulak dyer kasik,,perghhh! naseb baik la xduk lame kat umah dyer tu...nanti ak pon psyco mcm dye tu....tettt! cukup cter sal makcik tu....haa...kat umah sewa yg second ni, cam secure jugak la.....sangat secure sbb dekat ngan umah boboiboy aku....ingat lg x MR. IDZ tu...hehheeh....so kat umah sewa second ni,kitaowng duk setaman ngan coursemate laki kitaowg...so lau ader pape, dekat n senang sikit nk roger2...hehe...tp yg xbestnyer, umah tu susah sangat nk dpt line broadband....tu pon salah satu sbb ak susah nk update blog la....kekeke....alasan! tapi sebulan pastu, kitaowng didatangi oleh penyewa kitaowg, pakcik K tu cakap kitaowng kena berpindah lam masa yg terdekat sebab tuan punyer rumah yg kitaowg tinggal tu nk renovate n tinggal kat situ....tp atas budi bicara pakcik K, dyer da sediakan umah sewa yg lain untuk kitaowg, rumah yg third ni xjauh pon dr umah yg second tadi.... yg paling best....umah ni besar dan selesa teramat la sangat tp pakcik K just meletakkn bayaran sewa bulanan sama ngan rumah yg sebelom2 ni...alhamdulillah.....then smpay skrg kitaowng stay kat sini tanpa sebarang gangguan..... hepy3.....and sekarang umah sewa ak ni da ader wifi taw! makin seronok la ak nk online...kekeke...oh ya..... korang, ak da ader instagram ngan twitter taw....kalau sudi follow la aku yer...nnti ak follow korang balik...jgn risau....ak sangat suker update instag, twitter, fb ngan blog ni.....almost everyday, ak mesti update punyer....update tu maksud ak bacer blog yg aku follow ngan yg follow aku, like status member kat fb, retweet tweet member2, usha gambar2 yg cantek....tp nk tunggu ak post status,post tweet,ngarang blog ngan upload gambar tu,emang sangat xrajin la ye, harap maklum....hahaha.... ak suker bacer tp xgemar menulis sangat...kekeke...sekali skala tu okey la.....mcm last 2 days, ramai giler yg wish birthday ak..ak reply la diaowg yg da memenuhi wall ak tu.....terharu gila seyh.....hahaha....
HaPpY BiRtHdAy To Me??
Haaa.....sedar xsedar da 21 tahun ak celik kat bumi ni....sepatotnyer da boleh mengundi taw akan tetapi.....ak da xboleh join sbb xsempat nk gi mendaftar sebagai pengundi....tp, dont mind la....saper2 pon yg menang, jgn kiter berpecah belah suda la....tu je harapan aku.....okeh...stop pasal tu....okeh...sebot sal bday tadi....kawan2 ngan housemate ak da berpakat buat suprise kat aku...yg xleh blahnyer MR. IDZ pon bersekongkol ngan diaowg...hampeh tol....nasib baik kla ak xkena prank...lau x sajer jer naya kat ak...hahaha...thanks kawan2 sbb xprank ak....kekekeke


 


ni la kawan baik aku yg plan semua ni......huuhuhuhuhu...thanks korang....RUI, JIJA ngan MUNI


yang ni present dr MR IDZ..nampak simple tp bermakna...hahaha....TQ DEAR.....ily


see?? my cake... very nice!! siyezly ak suka giler....haha

ni housemate aku ngan kwn baik ak td...diaowg semua la dalang disebalik tabir ni...pandai ea korang...btw...thanks a lot! luvyu sis!
okeh la korang...smpy kat sini dulu la coretan ak untuk kali ni...nnti ak akan kembali aktif mengarang...thanks for reading...nitez guys....
Wassalam....

1 comment: